Dél-Klíma Email
 
 
  Klíma katalógusok  |  Használati útmutatók  |  Gyakori kérdések  |  Vevőtájékoztató  |  Szolgáltatások  |   Ajánlatkérés   |  Céginfó   |  
Dél-Klíma Főoldal     Keresési opciók:
 
főoldal
    AERECO légtechnikai berendezések        
               
               
     

AERECO Légtechnika. Légelvezető, légbevezető, központi ventilátor, légcserélő.

       
               
               
      Jobb levegőminőséget és energiamegtakarítást célzó innováció

Az Aereco már több mint húsz éve elégíti ki ezt a két igényt egyszerre innovatív, a légmennyiséget szabályozó szellőzőelemek fejlesztésével és gyártásával.
       
               
      Egyszerűség és működés:

Az Aereco által alkotott és gyártott szellőzési részegységek ötvözik az egyszerű működést, a könnyű karbantartást a megbízható műszaki teljesítéssel. Termékeink többségét egy intelligens rendszer szabályozza, mely képes automatikusan érzékelni a helyiségek belső páratartalmát, a mozgást és sok más, a helyiség használatára, vagy a levegő szennyezettségére utaló jelet.
       
               
     
Aereco légbevezető légelvezetőMiért szükséges a szellőzés?

Abban mindenki egyetért, hogy amikor komfortról van szó, akár otthon, akár egy irodában, a levegőminőség meghatározó tényező. Közismert az is, hogy a korszerű építési technológiák az energiamegtakarítást helyezik mindenek elé. Az AERECO már több mint húsz éve elégíti ki ezt a két igényt egyszerre innovatív, a légmennyiséget szabályozó szellőzőelemek fejlesztésével és gyártásával.
A belső légszennyezés több forrásból eredhet, például függ az életviteltől, az emberi szervezet működésétől, vagy felszabadulhat az alkalmazott építési anyagokból is.

1. Légelvezetők
2. Légbevezetők
3. Központi ventilátor

       
               
      A jó szellőzés napjainkban elengedhetetlen

Az új épületeket és a lakóházak felújítását igen magas hő- és hangszigetelési követelmények szerint kell kivitelezni. Tehát ezeket az építményeket a megerősített hővédelem és az igen jó tömítettségű nyílászárók jellemzik, míg a régi házak rosszul szigeteltek és a rések miatt általában "túlszellőztetettek". Ahogy a fő hőtechnikai problémákat megoldottuk, új gondok jelentkeztek. Új épületekben és felújítások esetén is, ahol nincs vagy nem megfelelő a szellőzés (így a frisslevegő sem tud bejutni), szembetűnő problémák keletkeznek: romlik a belső levegő minősége és az életvitellel együttjáró párafeldúsulás miatt, páralecsapódások keletkeznek a lakás leghidegebb belső felületein. A lakásokban elhelyezett nyílt égésterű gázkészülékek légellátása és égéstermék elvezetése bizonytalanná válik, ami balesetveszélyt jelent.
Ezért elkerülhetetlen, hogy újra nyílásokat szabadítsunk fel, biztosítsuk a légáramlást a lakásokban, az akadályok legyőzésére újraszervezzük a szellőzés áramkörét! Friss levegőt vezetünk be a legkevésbé szennyezett helyiségekbe (komfortterekbe), és a gázkészülékek helyiségeibe, az elhasznált levegőt pedig a kiszolgáló, vizes helyiségekből (fürdő, WC helyiség,...) kell eltávolítanunk.

       
               
     
A magas páratartalom bioszennyeződések megjelenését eredményezi

A belső levegő magas relatív páratartalma egyrészt növeli a poratkák elszaporodásának veszélyét, másrészt páralecsapódásokat eredményez a hidegebb felületeken, melyek a gombák és baktériumok burjánzásához szükséges tényezők. Egyes, az emberektől, vagy állatoktól származó vírusok és baktériumok a levegőbe kerülve néhány óra alatt elpusztulnak, míg mások nedves felületen akár hónapokig, vagy évekig is elélnek és betegségeket okozhatnak.

A poratkák csak bizonyos optimális feltételek (hőmérséklet és páratartalom) mellett tudnak elszaporodni: 24 fok & 75%. Például a levegő nedvességtartalmának 5%-os csökkenése a poratkák számát hatodára csökkenti, valamint 45 %-os relatív páratartalom alatt el is tűnnek.

A penész és más mikro-organizmusok, több mint 100 000 mikroszkopikus penész fajt képviselnek. A pára jelenléte nagy mennyiségű , meglehetősen intenzív szagú, illékony szerves vegyület felszabadulását is eredményezi. Emellett az épület szerkezeti anyagainak állagromlása is elindul a többlet párafeldúsulás következtében.

Fentiekből adódik, hogy hatékony szellőzéssel szükséges a páratartalom szabályozása az otthonokban, amely 40-50 %-os szinten beállítja és stabilizálja a belső relatív páratartalmat, így biztosítva a megfelelő komfortot és egészséges környezetet.
       
               
     
aereco szellőző párátlanító
       
               
               
             
               
               
     
Páraszabályozott légmennyiség

Alapelv: az áramlási keresztmetszetet a helyiség relatív páratartalmától függően változtatja.

A páraszabályozott szellőzőelemek érzékelője és működtetője azt az ismert fi zikai jelenséget használja ki, hogy egyes anyagok megnyúlnak a páratartalom emelkedésekor és összehúzódnak, ha a levegő szárazabbá válik. Ezen az elven működik a V8 és V16 érzékelők 8, illetve 16 rétegű poliamid pántkötege, amely egy vagy több zsalut mozgat, ezzel befolyásolva a szellőzőlevegő mennyiségét a mindenkori belső relatív páratartalom függvényében. Minél nagyobb a helyiség levegőjének páratartalma, annál jobban kinyitnak a zsaluk. A légbevezetők V8 érzékelője csak a belső levegő páratartalmát érzékeli, a beáramló friss levegőtől elszigetelt, tehát annak nedvességtartalma, vagy hőmérséklete a működését nem befolyásolja.

A higroszabályozású technológiát páraérzékelős légbevezetőkbe, illetve légelvezetőkbe (elszívó rácsokba) építik be. Ezeket olyan helyiségekben tanácsos alkalmazni, ahol a páratartalom jól jelzi levegő szennyezettségét (nappalik, hálók, fürdőszobák).
       
               
     
Jobb légcsere, nagyobb komfort

aereco légcsereAzáltal, hogy az Aereco szabályozott szellőztetési rendszer a szükségletek szerint szellőztet, nagyban hozzájárul a belső levegőminőség javításához.

Amint egy helyiségben személyek tartózkodnak, nő a relatív páratartalom, ekkor a páraérzékelős szellőzőelemek zsalui nyílnak, megnő a légforgalom. A kiszolgáló helyiségekben (konyha, fürdő, WC) folytatott tevékenységek fokozott szag, illetve párakibocsátással járnak. Ezek következtében az itt elhelyezett légelvezetők a páraérzékelő vagy mozgásérzékelő, esetleg kézikapcsoló hatására nyitnak, ezáltal fokozva az elszívott levegő mennyiségét és felgyorsítva a szennyezett levegő eltávolítását.
       
               
     
A páralecsapódások elkerülése

Az emberi kipárologtatás és a szokásos tevékenységeink (főzés, zuhanyozás, mosás) következtében felszabaduló nedvesség páralecsapódásokat okozhat, melyek gombásodást, penészesedési folyamatokat indíthatnak el. Ahogy növekszik a páratartalom, és ezzel a kondenzáció veszélye, a higroszabályozású szellőzőelemek nyitnak, a fokozódó szellőzés csökkenti a páratartalmat, így megszűnik a kondenzáció veszélye.
       
               
     
A fűtési költségek kézben tartása

A lakásokban gyakran a szellőzésnek, szellőztetésnek tulajdonítják a hőveszteség egy jelentős részét (akár 50%-ot is) Ez igaz is a hagyományos szellőzési eljárások többségére nézve (állandó levegős szellőzés, ablaknyitás). Viszont az Aereco higroszabályozású eljárásával jelentős energia megtakarítás érhető el, a hővisszanyerős rendszereknél kisebb beruházással. A technológia lehetővé teszi, hogy csak ott és olyan mértékben kerüljön sor légcserére, ahol szükséges és csak a szükséges mértékben. Tehát a légcsere a szükség szerinti optimális lesz, így a szellőzési hőveszteség minimálisra redukálható.
       
               
      Hatékony légelvezetés természetes huzattal

légelvezetésHogyan alkalmazható a gravitációs szellőzőkürtő, a kiszolgáló, vizes helyiségek hatékony szellőztetésére? A GHN típusú higroszabályozású légelvezető ideális választ ad erre azzal, hogy légszállítását a relatív páratartalom által jelzett szellőzési szükséglethez igazítja. A méreteivel jól illeszkedik a kürtők nyílásaira, a megjelenésével pedig tökéletesen alkalmazkodik környezetéhez a WC-kben és fürdőkben.
       
               
      Mozgásintenzitás-érzékelés

Az MDA több mozgásérzékelővel rendelkező pillangószelep, a szellőzőlevegő mennyiségét azzal arányosan állítja be, hogy a helyiséget (előadóterem, osztályterem) milyen mértékben használják. A beavatkozó egysége a légcsatorna hálózat része, a ventilátor és az elszívórácsok között helyezkedik el, és a hozzá tartozó 2 mozgásérzékelő vezérli a helyiségben tapasztalható mozgás mértéke szerint. Az MDA tehát több mozgáshoz arányosan több légszállítást rendel. A légcsere mértéke pontosan igazítható a tényleges, pillanatnyi szükséglethez, így jelentős fűtési energia megtakarítás érhető el, melynek mértéke elérheti a 65 %-ot is, állandó mennyiségű szellőztetéssel összehasonlítva.

Mozgásintenzitás érzékelés: a figyelt zónákban tapasztalható mozgások mennyisége szerint állítja be a szellőzőlevegő mennyiségét. Az elszívó- vagy befúvórács a névleges légmennyiségén, vagy annál kevesebb levegővel dolgozhat, így elkerülhetők a kellemetlen huzathatások és szabályozási zajok.
       
               
      A fent leírtak tájékoztató jelleggel készültek. A részletes információkat megtalálja ha rákattint a lap alján található további infók linkre. Egyéb kiegészítő információkért látogassa meg ezt a linket: aereco kiegészítő katalógusok        
               
               
             
               
               
             
 
Dél-Klíma
 
www.klima-szeged.hu - weblap-grafika
 

LG Hungária Légkondícionálók Samsung légkondícionálók Hitachi Int. Midea Klíma Aereco Hungária - Légtechnika Dél-Klíma Bt. -  Jogi nyilatkozat Dél-Klíma :: Partnerek Dél-Klíma :: Bannercsere